pageLanguage: 'sv'}, 'google_translate_element');}

MY HIGH FIVE

Ta del av mina äventyr och utmaningar - stora som små. Jag hoppas kunna ge dig lite inspiration och mod att följa dina drömmar. Lev livet nu!

Tur och otur i Stockholm

Kategori: Allmänt

Igår blev det en tur till Stockholm med dottern. Bara driva runt och njuta av atmosfären och det fina vädret. 
Vi började med att kolla in den nya japanska klädbutiken UNIQLO mittemot NK. Ultramodern med självbetjäningskassor, man lägger ner plaggen man ska köpa i en plastlåda och lådan känner av prislapparna så det kommer upp på skärmen……otroligt,  jag som ännu inte ens vet hur en telefon fungerar😅 (null)
Min nya favoritbutik med lite kortare modeller


Nästa stopp var en trevlig restaurang i Kungsträdgården. Vi satt förstås ute och jag beställde en cheeseburgare.  (null)
Vi fick flytta oss in mot restaurangen för måsarna var hopplöst närgångna. 
Dags att hugga in på maten, jag lyfter på stolen för att sätta mig till rätta och stolens vänstra bakben råkade jag sätta ner i ett djupt hål. Jag välte handlöst åt vänster in i glaset mot restaurangen där låg jag  å sprattlade och kunde inte komma upp för hela stolsbenet var nere i hålet. Dottern såg först förvånad ut sen börjar hon skratta hejdlöst. Jag var tvungen och be henne dra upp mig för jag kunde inte komma upp för egen maskin😂
(null)

Med endast ett litet skrapsår på armbågen flanerade vi Västerlånggatan fram och hittade en intressant butik vid namn Sol och Måne.Jag provade ett par klänningar och bestämde mig för en av dem.  (null)

(null)
En stund senare satt vi vid Järntorget med  kopp kaffe och vilade fötterna en stund. När vi ska gå därifrån märker jag att jag inte har min ryggsäck. Skyndar tillbaka till Sol och Måne och provhytten är upptagen….men jag sticker in huvudet och frågar om det finns en blå ryggsäck och visst…..där står den i hörnet.

Vi går lite planlöst och är till slut tillbaka i Kungsträdgården. Trötta av värmen och den långa promenaden pustar vi ut på en bänk i skuggan. En vad vi tror är en tiggerska letar  i soptunnorna i närheten, Plötsligt tar hon upp ett papper ur fickan, vecklar ut det och går snabbt mot oss där vi sitter på bänken.  Just där och då orkar vi inte prata med någon så vi båda sätter upp händerna och säger ett tydligt NEJ!!
Kvinnan tittar oförstående på oss och slänger lappen i papperskorgen som står intill vår bänk. 
Gud vad vi skämdes🙈

Nä nu var det dags att ta tåget hem innan det hände något mer😅


Till min glädje var tåget nästan fullt och min biljett kostade bara 95kr hem🤗