Chiafrön?
Kategori: Allmänt
Denna växt som är släkt med mynta. Jag välkomnar allt som går att äta med tanke på jordens växande befolkning.
Visserligen är jag lite tveksam till att prova olika larver och insekter, Chiafrön känns mer i min smak.
Dessa pyttefrön innehåller en massa nyttigheter såsom zink, järn och kalcium Dessutom massor av Omega-3.
Fröna kan strös på i stort sett vad du vill eller blandas i bröd. De smakar just ingenting men jag valde att göra en Chia-pudding. 


Det fick stå i kylen över natten och på morgonen toppade jag rejält med hallon och blåbär.

Det var ganska gott och bra för både figuren och naturen.
Jag fortsatte att uppfylla mitt nyårslöfte som var att öka grönsaksintaget och minska på kött främst för miljön och den ofta dåliga djurhållningens skull.


Såg ett recept med blomkål, potatis och kokosmjölk i Coopbladet. Det passade ju bra eftersom jag hade halva burken kokosmjölk kvar efter puddingen
Dessvärre fattades det lite andra ingredienser men då blev det lite Kajsa Varg över det hela.
Mycket vitlök, lök och jordnötter blev det. En helt OK vegetarisk måltid

Helgens lite skruttiga rester av frukt och grönt pressar jag i min råsaftcentrifug.
Det blir en härligt god och nyttig fruktdrink innan jag kryper till sängs.

Man tager vad man haver
sa Kajsa Varg
Och inget får förfaras
säger jag
Suss gott!